Promote a Blog | Blog Directory | Content Marketing | Analytics | Blog | FAQ |

Explore » Blog Directory of Selected Blogs
Connect » Authentic Blogger Community
Discover » Featured Blogs and Topics

Kun olin pieni eli eikö mikään muutu?

content discovered on Friday, December 29, 2017 in

Usein sanotaan, että ihmislapsi muistaa lapsuutensa tapahtumia kolmivuotiaasta.Kuinka paljon niitä/niistä ymmärtää, on sitten toinen juttu.Muistan yhden varhaisimmista muistoistani:Yritin ottaa pois hampaani ja pestä ne, kuten näin äitini tekevän. Hän oli jo yli 40-vuotias (siis minusta vanha), ja tuolloin "tekarit" olivat sen ikäisellä tavallisia.Kun joskus kauan myöhemmin olin armeijassa, jotkut varusmiehistä saivat pehmeää ruisleipää sen normaalin vanukan eli panssarintorjuntaleivän s read more »

Kell´ onni on, se onnen kätkeköön...

content discovered on Friday, December 22, 2017 in

...kell’ aarre on, se aarteen peittäköön, ja olkoon onnellinen onnestaan ja rikas riemustansa yksin vaan.Ei onni kärsi katseit’ ihmisten. Kell’ onni on, se käyköön korpehen ja eläköhön hiljaa, hiljaa vaan ja hiljaa iloitkohon onnestaan.Eino Leino: Laulu onnestaKansallisrunoilijan ajatus onnesta on usein ymmärretty perisuomalaisen kateuden ilmauksena."Kateus vie kalatkin vedestä".Ovatko suomalaiset sitten todella kateellisia, onko se todellakin jokin perikansallinen ominaisuus? Onko niin, e read more »

"Ikähän on vain numero!"

content discovered on Saturday, December 9, 2017 in

Olen varmasti itsekin ollut toistelemassa otsikon väitetettä. Vuosia sitten. Nykyisin lisäisin kuitenkin: Vain jos se numero on tarpeeksi pieni. Alkaen vaikka vitosella. Pienemmistä numeroista nyt puhumattakaan.Kun muutin Espanjaan, olin 48-vuotias (melkein 49).Olin terve, painoin alle 80 kiloa, olin kuntoillut parikymmentä vuotta: hölkkää, hiihtoa, pyöräilyä, kuntosalia. Ruoka maittoi, syödä voin mitä ja miten paljon tahansa painon pysyessä vakiona.Kuntoilu uudessa maassa jäi vähemmälle ( read more »

Puuta ja heinää

content discovered on Thursday, December 7, 2017 in

Muutama vuosi sitten Aurinkorannikolla julkaistavassa aikakauslehdessä oli yksi kolumnisteista iäkkään puoleinen herrasmies.Hän aloitti kuukausittaisen juttunsa yleensä toteamalla: "Päätoimittaja soitti, että pitäisi saada kolumni valmiiksi piakkoin, lehden julkaisupäivä lähestyy."Juttu oli sitten sen mukainen; kovin paljoa ideoita ei tuntunut miehellä olevan, ilmeisesti oli asunut Aurinkorannalla niin kauan, että "uutta" oli vaikea löytää.Itse olen nyt asunut Costa del Solilla lähes kaks read more »

Naapureiden naapuri

content discovered on Tuesday, December 5, 2017 in

Minulla on uusi naapuri. Tai siis kymmeni uusia naapureita. Tai siis min olen naapureideni uusi naapuri. Siis, olen muuttanut. Olin asunut uudessa asunnossani pari piv, kun ovikello soi illalla aikaan, jolloin ovikelloja ei en soitella. Sikhdin. Otin koiran syliini ja kurkistin oveni silmreist. Onko sen nimi "silmreik"? Vai " ovisilm"? Outoja nimi kumpikin. No, joka tapauksessa, nin reist pari tosi tummaa, irakilaisten nkist ( tunnen monia irakilaisia) nuorta miest, jotka nauroivat keskenn ja tuijo... read more »

Tanssi minulle, Zorbas!

content discovered on Saturday, December 2, 2017 in

Vaikka tein elämäntyöni kirjastossa, ja muutenkin olen lukenut paljon, on ns. kirjallisessa sivistyksessäni toki paljon aukkoja.En ollut koskaan lukenut esimerkiksi maailmanmenestystä Kerro minulle, Zorbas.Alkuperäinen teos julkaistiin 1954, suomennos 1964. En myöskään ole nähnyt kirjasta tehtyä menestysfilmiä.Kukaan tuskin "välttyi" kuulemasta Mikis Theodorakisin musiikkia elokuvasta vuodelta 1964 (en minäkään). Hyvä niin. Koska musiikkihan oli mahtavaa!Kun nyt luin kirjan, se vaikuttaa me read more »

Tuntemattomat sotilaat

content discovered on Saturday, November 18, 2017 in

Väinö Linnan Tuntematon sotilas ilmestyi joulukuussa vuonna 1954.Linna lähetti käsikirjoituksen WSOY:lle 26. syyskuuta 1954 ja kirjoitti saatekirjeessään: ”Nyt on kustantajan luo matkalla parikymmentä sellaista miestä, ettei heidän veroistaan joukkoa ole koskaan kavunnut Werner Söderströmin kunnianarvoisia portaita."Kirja sai miltei kaikilta kriitikoilta kiittävät arvostelut.Poikkeuksen teki Toini Havu joka arviossaan, joka oli yksi ensimmäisiä - ellei ensimmäinen, syytti Linnaa henkilöha read more »

Murtuneet mielet ja miehet

content discovered on Sunday, November 5, 2017 in

Muistikuva 1:Loppukesän ilta, aurinko painumassa horisonttiin.Järvenrantasauna.Saunasta kuuluu juopunutta, surullista hoilotusta. Taistoihin tiemme kun toi, missä luotien laulu vain soi, emme tienneet kun läksimme silloin, kuka joskus palata voi. Elo tää juoksuhaudoissa on meille käskynä vain kohtalon, ja kenties matkamme määrä sodan melskeisiin kadota on. A,Aimo; Elämää juoksuhaudoissa / Ikävä (1940) Sointu 301. Naapurin mies, jonka vaimo yleensä onnistui pitämään kurissa ja read more »
COPYRIGHT NOTICE: BlogUpp does not claim ownership of any content distributed via this blog directory and its content marketing channels.
The authors of the blogs featured above are assumed to be the content owners. BlogUpp is a blog promotion and content marketing service. Learn more

Terms of Service | Privacy Policy | Copyright © 2017, BlogUpp (aka BlogUp)